De ce managerii de middle level au nevoie de coaching și cum îi poate ajuta?

Managerii de middle level sunt de multe ori selectati din randul angajatilor cu competente tehnice remarcabile. Insa tranzitia spre o pozitie de management nu ofera automat competentele necesare unui astfel de rol. Cei care nu sunt “lideri innascuti” au nevoie de un set bine definit de competente, de la cele de inter-relationare si comunicare si pana la intelegerea si promovarea unei strategii clare de management. In plus, managerii de middle level trebuie sa fie convinsi ca isi pot gestiona echipa.

Toate aceste competente pot fi formate prin includerea managerilor de middle level in programe specializate de coaching.

De ce au nevoie de coaching managerii de middle level?

Multi manageri de middle level sunt adesea blocati intr-un punct in care nu mai sunt nici angajati entry-level, insa nici manageri seniori. Si, din pacate, putine companii inteleg nevoile unui astfel de manager, privandu-l de oportunitatile si resursele de care are nevoie pentru a intelege cerintele si livra rezultatele asteptate de la noul sau rol.

De exemplu, unii manageri nu stiu cum sa gestioneze comportamentele dificile ale membrilor echipei si, in loc sa le abordeze, aleg sa nu faca nimic, sperand ca situatia se va rezolva de la sine. Insa aceasta decizie de a nu actiona poate genera frustrare in membrii performanti ai echipei, ducand in cele din urma la rezultate slabe ale intregii echipe si implicit ale managerului.

Mai mult decat atat, trecerea spre munca in sistem remote a creat si mai multe provocari pentru managerii de middle level.

Potrivit unui studiu global la care au participat 3.000 de angajati care lucrau in sistem remote, managerii de middle level (definiti ca profesionisti care gestioneaza 1-6 angajati) sunt cu 46% mai putin satisfacuti de jobul lor decat managerii seniori (care gestioneaza cel putin 15 angajati).

Ei se simt mult mai stresati si mai putin productivi decat colegii lor seniori. In plus, survey-ul a indicat si ca managerilor de middle level le-a fost de doua ori mai dificil decat managerilor seniori sa insufle in membrii echipelor un sentiment de apartenenta la companie in perioadele de lucru la distanta.

Desi o parte din stresul resimtit de acesti manageri se datoreaza conditiilor speciale din pandemie, datele sugereaza ca multi dintre factorii care cauzeaza un nivel ridicat de stres nu vor disparea.  Pe masura ce companiile migreaza spre o forta de lucru adaptata unor conditii diverse pe termen lung, rolul unui manager de middle level trebuie, de asemenea, sa se adapteze la aceste conditii.

Monitorizarea productivitatii si optimizarea performantei individuale a membrilor echipei se numara printre responsabilitatile dificil de indeplinit in conditii de lucru remote si coachingul este instrumentul care poate fi utilizat in aceasta directie.

Coachingul ajuta totodata managerii de middle level sa dobandeasca acele competente de care au nevoie pentru a atinge obiectivele companiei si pentru a gestiona eficient echipele.

De asemenea, potrivit unor studii, managerii care urmeaza programe de coaching raman in companie mai mult timp decat aceia care nu sunt implicati in astfel de programe.

Programele de coaching sunt programe personalizate, adaptate la profilul participantilor si obiectivele de atins in urma acestor sesiuni.

Ele sustin dezvoltarea carierei participantilor, oferindu-le expertiza de care au nevoie pentru a gestiona operatiunile de zi cu zi, pentru a monitoriza performanta, instrui noii membri ai echipei si pentru a-si dezvolta competentele de solutionare a problemelor.

Acum este momentul sa investesti in coachingul destinat managerilor de middle level. Prin sesiuni individuale fata in fata sau prin meetinguri derulate virtual la distanta, coachingul ofera solutii care se potrivesc oricarei industrii si department.

Contacteaza-ne pentru a stabili programul de coaching potrivit pentru managerii de middle level din compania ta!

Articole similare

Articole similare